Intrigi.bg Политика Радев: Партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби проблемите на хората

Радев: Партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби проблемите на хората

136
0

„Когато имаме конституирано Народно събрание, тогава ще обявя кога ще връча мандата за съставяне на правителство“. Това заяви президентът Румен Радев на Паметника на летеца. Той бе там по повод празника на Военновъздушните сили, чийто бивш командир е.

Радев обясни, че е дал повече време на партиите да се отдалечат от предизборната риторика и да говорят разумно. „Хората не дадоха изрично подкрепата си само за една партия. Няма да има лесна коалиция, това е ясно на всички“, посочи държавният глава. „Очаквам партиите да търсят областите, в които ще се обединят“, каза още той.

„Имам чувството, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби проблемите на хората“, каза той. „Аз очаквам партиите да върнат своя фокус върху истинските проблеми на България – бедността, кризата, цените“, заяви Румен Радев.

И обясни, че трябва да бъдем оптимисти за състава на редовно правителство, защото без него няма да има и парламент. „Правителство с много компромиси и риск от бърз срив или отново отиваме на избори“, даде формулата върховният главнокомандващ Въоръжените сили.

„Не е толкова опасно да се управлява от служебен кабинет. Той овладя ръста на цените на газа, имаме двукратно намаление дори. Овладя и ръста на цените на горивата. Имаме една здрава основа. Сега зависи изцяло от партиите“, допълни Радев.

Той коментира казуса от последните дни за нежеланието на партиите руският посланик Елеонора Митрофанова да присъства на откриването на първото заседание на 48-ото Народно събрание, а украинският президент Володимир Зеленски да бъде поканен да направи обръщение.

„Това са правомощия на Народното събрание. Но нали разбирате, че е унизително политическият процес в България да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства, или да отсъства на откриването на Народното събрание. Очаквам партиите скоро да върнат фокуса си върху истинските проблеми на българите“, заяви държавният глава.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име