Intrigi.bg Политика Радев от Шипка: Хиляди изкачиха върха, да докажат, че достойнството стои по-високо...

Радев от Шипка: Хиляди изкачиха върха, да докажат, че достойнството стои по-високо от страха

619
0

„143 години България цяла гледа Шипка с преклонение. И днес хиляди изкачихте този връх, за да докажете, че достойнството стои по-високо от страха и забраните“, каза в речта си Радев.

„Нашите опълченци доказаха, че народът ни заслужава свободата си. Тези поборници за свободата не се питаха дали има смисъл да се борят, те не се убеждаваха един другиго, че всяко усилие е обречено, както често правим днес. Тях не ги блазнеше удобството да бъдат зрители на националната история, да изчакат събитията, да четат вестници и да спорят в кръчми и кафенета. 5 века не изтриха тяхното самочувствие на достойни българи и те не чакаха да чуят какво мислят великите сили за свободата българска, нито разчитаха на тях. Не се надяваха на никакви привилегии и облаги, а някои доживяха дните си в мизерия. Вековете на робството не угасиха вярата им, че е възможна свободна и справедлива България“, каза още Радев.

„Те воюваха и умираха, за да докажат, че народът ни е достоен за свободата и платиха с живота си за тази свобода. С този несломим дух, с тази вяра в собствените сили, с това единение в делото опълченци и възрожденци възкресиха Отечеството. С този дух, вяра и единение ще успеем и всички ние, техните потомци, които днес се борим за една свободна и справедлива България. Поклон пред героите! Да живее България“, завърши словото си президентът Радев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име