Intrigi.bg Политика Радев одобри Марин Райков за посланик в Лондон

Радев одобри Марин Райков за посланик в Лондон

452
0

Марин Райков отново се уреди на посланически пост.

Президентът е одобрил назначаването на бившия служебен премиер Марин Райков – бивш посланик в Париж и в Рим, човек на Иван Костов, за посланик на България в Лондон.

От „Дондуков“ 2 потвърдили пред „Дневник“, че съгласувателната процедура между президентската институция и Министерството на външните работи е приключила.

„Указ ще бъде издаден от държавния глава след получаване на решение на Министерския съвет и на агреман от страна на Обединеното кралство“, уточнили от президентството.

Правителствени източници на Еицентър.бг потвърждават, че Марин Райков е подложил на неистов натиск високопоставени представители на българското правителство след изтичане на мандата му в Рим да бъде прехвърлен в Лондон, без престой в София, както е по закон.

Досегашният посланик на страната ни в Лондон Константин Димитров е напуснал британската столица преди няколко дни в разгара на Брекзит.

До скоро Марин Райков бе посланик в Рим, където се самоназначи по времето, когато беше служебен премиер. Преди това бе в Париж.

Все още не е завършена съгласувателната процедура между двете институции за посланик на България в Париж. По непотвърдена информация предложението е за заместник – министъра на външните работи Юрий Щерк, но засега не е одобрено от държавния глава.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име