Intrigi.bg Актуално Радев и Радева на прием при кралица Елизабет ІІ в Лондон

Радев и Радева на прием при кралица Елизабет ІІ в Лондон

143
0

Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация за участие в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО

Тя ще се състои на 3 и 4 декември в Лондон, Великобритания. На Срещата на върха ще бъде отбелязана 70-годишнината от създаването на Алианса, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Изграждането на съвременни отбранителни способности, финансовите средства, отделяни за отбрана от държавите-членки, засилването на ролята на Алианса в борбата с тероризма, стратегическите приоритети в областта на кибер отбраната, както и политиката на отворени врати на НАТО, ще бъдат сред обсъжданите теми.

В рамките на посещението в Лондон държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще участват в прием, даван от Нейно Величество Елизабет II – кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, в чест на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО и техните съпруги.

В рамките на различни формати българският президент ще разговоря с министър-председателя на Великобритания Борис Джонсън, както и с президента на САЩ Доналд Тръмп. Очаква се по време на форума президентът Румен Радев да проведе и двустранни срещи.

В делегацията, водена от българския държавен глава, ще бъдат Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи, и Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/12/02/radev-i-radeva-na-priem-pri-kralica-elizabet-v-london.431624


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име