Intrigi.bg Политика Радев: Импийчмънтът няма да напълни нито язовирите, нито хладилниците

Радев: Импийчмънтът няма да напълни нито язовирите, нито хладилниците

550
0

Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни и хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите. Импийчмънтът най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах на управлението. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали го притеснява процедура по импийчмънт.

„Призивите за преврат са слухове. Винаги съм работел за интересите на България“, заяви още държавният глава.

„Аз на кой премиер да вярвам. От предния ден или от вчера, или от Коледа. Премиерът от предния ден каза, че от декември е свалил  доверието от мен. Управляващите, в своите самопризнание, казват, че от три години водят война с мен. А вчера премиерът каза, че такова нещо няма, работим прекрасно. На мен ми се струва, че живеем в някаква държава на абсурдите“, каза още президентът, цитиран от Нова тв.

„По Конституция президентът има право да отправя обръщение когато реши и по каквато тема реши“, добави още той.

Румен Радев заяви още, че забраната съдия Андон Миталов да влиза в Съединените щати е изцяло в правомощията на държавния департамент.

Държавният глава присъства на представянето на анализа на подготовката във въоръжените сили и на войсковата служба в Българската армия през 2019 г., в рамките на годишната конференция на началника на отбраната в София.

Попитан как ще работи с правителството след изявлението си отпреди два дни, Радев коментира, че въпросът не е какво ще прави той, а „какво ще правим всички ние, българите, ще си върнем ли закона, ще си върнем ли държавата, ще си върнем ли справедливостта, ще си върнем ли роднините зад граница“.

Само преди няколко дни, в обръщение към народа, президентът Румен Радев обяви, че снема доверието си от правителството. 

Той директно обвини управляващите, че са предизвикали „остра криза във всички системи“, като ситуацията в държавата според президента е „без аналог в историята на прехода“.

Час по-късно премиерът Бойко Борисов пък му отговори, че няма пресечка точка с него и нищо не губи от този акт. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име