Intrigi.bg Политика Радев: Затварянето на очите на ДАНС е причината чужди шпиони да действат...

Радев: Затварянето на очите на ДАНС е причината чужди шпиони да действат у нас

270
0

Когато ДАНС обслужва определи партии и личности, няма как да се преборим с корупцията по високите етажи на властта. Това заяви президентът Румен Радев по време на брифинг пред журналисти. По думите му затварянето на очите за огромни нарушения и корупционни скандали без никакво действие е причината да няма никакви резултати в борбата с корупцията и години наред чужди шпиони действат из България. Помолен за оценка на новото ръководство на ДАНС, държавният глава посочи, че то следва да докаже качествата си със своята работа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В отговор на въпрос за информацията, че Португалия е предложила историци от Европейския съюз да участват в българо-македонската комисия по историческите въпроси, президентът отговори, че напредъкът зависи от конструктивния двустранен диалог. „Нямаме нужда от никакви посредници. Никой не познава по-добре нашата история от самите нас“, посочи държавният глава и отчете задълбочения разговор, проведен вчера с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски.

„От нас зависи да проведем един откровен конструктивен диалог, базиран на историческите документи, на първоизточниците. Стъпките, които трябва да направим, не минават през другите европейски столици и оттам да бъде оказван натиск на България. В никакъв случай“, изтъкна президентът Румен Радев. По думите му трябва да се търси устойчиво и необратимо решение на въпросите със Северна Македония.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име