Intrigi.bg Политика Радев: Връзките на Живко Коцев с мастити контрабандисти са подигравка с държавността

Радев: Връзките на Живко Коцев с мастити контрабандисти са подигравка с държавността

137
0

За мен това е опит един чисто криминален случай да се трансформира в политически с предизборна цел.

Така президентът Румен Радев коментира разследването за контрабанда на цигари и арестите в Агенция „Митници“, предава БТА.

Президентът напомни, че миналата година в продължение на месец ПП-ДБ са настоявали той да освободи бившия главен секретар на МВР Петър Тодоров, по думите на Радев – „един дълбокото почтен човек, който не се забърка в никаква далавера“. Според държавния глава ПП-ДБ са си назначили главен секретар, на когото да имат доверие и през когото да прокарват политики.

„Колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за фактите, които изплуват ежедневно около Живко Коцев, тези факти водят към Закона за МВР и несъвместимост с длъжността, защото престижът на ведомството е дълбоко накърнен. Според мен едни толкова мащабни връзки между главния секретар на МВР и мастити контрабандисти е подигравка с държавността“.

Трябва да се провери щателно дали е имало натиск спрямо Живко Коцев както и дали и името на Калин Стоянов е свързано с контрабандата, коментира още президентът.

„Гледам с умиление как г-н Денков казва: „Той не знае, че това били лоши хора“. Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого ходиш по луксозни курорти, с кого влизаш гол в сауната и от кого получаваш скъпи подаръци“.

Радев поздрави ДАНС и директора ѝ Пламен Тончев за смелостта да „бръкнат в най-високите управленски нива, за да защитят държавността“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име