Intrigi.bg Политика Радев бесен на Нинова за комисията по отбрана

Радев бесен на Нинова за комисията по отбрана

487
0

Оглавяването на постоянната комисия по отбрана в 46-ото НС от БСП внесло ново напрежение между председателя на партията Корнелия Нинова и президента Румен Радев. Това признаха пред „Труд“ депутати от БСП. Причината – военната комисия е поверена на социалиста Атанас Зафиров, който няма нищо общо с отбранителната материя, завършил българска филология и история във Великотърновския университет, след това финанси и школи, свързани с политологията.

От БСП очаквали във военната комисия шеф да е Борислав Гуцанов, който е възпитаник на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“. Гуцанов е и доктор на военните науки, изучавал стратегическо планиране в областта на отбраната и колкото и да е спорен като личност, е експерт в областта, коментираха още пред „Труд“ червени депутати.

Борислав Гуцанов: Очакваме през есента да има балотаж между ГЕРБ и БСП във  Варна – Kmeta.bg

Най-неприятното било, че при стартиращата президентска кампания, изстрелването на Зафиров на председателския пост в парламентарната комисия, дало повод за поредното охлаждане на отношенията между „Позитано“ 20 и „Дондуков“ 2. Според запознати, единствената причина Гуцанов да не оглави въпросната комисия, е, че Корнелия Нинова не искала да я заподозрат в прекалени симпатии към варненеца, предвид спорното им минало, когато си сваляха взаимно политическо доверие.

Не на последно място, близки до Румен Радев дали да се разбере, че другите парламентарни групи са предложили в отбранителната комисия далеч по-подготвени във военната сфера кадри, а ако е била постигната договорка точно комисията по отбрана да е с председател от БСП, то Гуцанов е по-подходящият за този пост. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име