Intrigi.bg Политика Радан Кънев: Сестрински на „Възраждане“ популизъм в Австрия и Нидерландия ни спира...

Радан Кънев: Сестрински на „Възраждане“ популизъм в Австрия и Нидерландия ни спира за Шенген

159
0

„Няма никаква формална или законова причина да бъде отказано приемането на България и Румъния в Шенген“. Това заяви евродепутатът Радан Кънев. 

По думите му причина са вътрешнополитическите процеси в Австрия и Нидерландия, върху които не можем да влияем.

„Премина етап на парламентарна криза в Нидерландия. За съжаление там първа политическа сила е партията на г-н Вилдерс, която използва откровена и изключително вулгарна антибългарска и антирумънска риторика в предизборната си кампания. Г-н Вилдерс използва „българин“ като обида в рамките на своите популистки послания“, каза той в ефира на БНТ. 


„В Австрия, където догодина също предстоят избори, сестринската партия на г-н Вилдерс – „Партията на свободата“, води в социологическите проучвания, което изключително изнервя управляващите в момента партии“, каза още Кънев.

„И двете партии са сестрински на г-н Костадинов и „Възраждане“. Ако него не го обиждат на българин, може би има повече информация. Но ние сме заложници на доста бързорастящата вълна на популизъм в Австрия и Нидерландия“.


Кънев определи поредното предложение за смяна на крайния срок за дерогацията на „Лукойл“ като „евтина партизанска злоупотреба“ с ключова национална тема.

„Тук трябва да влезе стратегически международен инвеститор“, посочи евродепутатът.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име