Intrigi.bg Актуално Пътна полиция стартира нова акция срещу високата скорост

Пътна полиция стартира нова акция срещу високата скорост

110
0

Пътна полиция стартира нова акция срещу високата скорост. Тя ще се проведе от петък, 22 януари, до сряда (27 януари), съобщи главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП, цитиран от БНР.

Крушарски обясни, че след направен анализ от началото на годината е било установено, че основна причина за пътните произшествия е несъобразената скорост, основно в населените места.

„Последният анализ, който направихме от началото на годината, основните причини за настъпване на тежките пътни инциденти са несъобразената скорост конкретно в населените места, пътищата първи, втори, трети клас, както и междуградските пътища“, каза той.

При последната акция на полицията от миналата седмица са били проверени над 37 хил. превозни средства и над 44 хил. лица.

Констатирани са над 1400 нарушения от водачи, които не са използвали предпазни колани и каски. Под влиянието на наркотици са установени 53 водачи, а 142-ма са управлявали автомобил, след като са употребили алкохол.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/crime/2021/01/22/pytna-policiia-startira-nova-akciia-sreshtu-visokata-skorost.477490

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име