Intrigi.bg Актуално Пътната полиция е засякла над 400 пияни или дрогирани водачи по празниците

Пътната полиция е засякла над 400 пияни или дрогирани водачи по празниците

272
0

От 23 декември до момента от Пътна полиция са установили над 400 случая на шофьори, употребили алкохол или наркотици – това заяви на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „Национална полиция“. Повечето такива случаи са били установени около курортите и в големите градове.

Близнаков призова водачите, които попаднат в колоната при тунел „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“, да изчакат, тъй като придвижването става сравнително бързо. По думите му не е удачен вариантът да се използва старият път към София за обходен маршрут, тъй като оттам са отклонени тежкотоварните автомобили. Откъм Владая са осигурени две пътни ленти за влизане в София.

Днес навсякъде при входовете на София има полицейски екипи, такива ще се движат и в трафика, за да следят за нарушения. Около обедните часове движението беше най-засилено. Главен инспектор Близнаков призова водачите да спазват дистанция и да не бързат.

За първите два дни на 2022 г. тежките пътни инциденти са били 15, при тях са ранени 19 души, а един човек е загинал, посочиха от „Пътна полиция“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име