Intrigi.bg Политика Първи резултати от EXIT POLL

Първи резултати от EXIT POLL

291
0

Новият кмет на София е Васил Терзиев от „ПП-ДБ (Спаси София)“.Той печели балотажа с гласовете на 51,9% от отишлите до урните в неделния ден. Опонентът му Ваня Григорова от местна коалиция „БСП за България“ беше подкрепена от 43,4 на сто от гласувалите. „Не подкрепям никого“ са отбелязали 4,7 на сто от избирателите.

В Пловдив битката за кметския пост печели кандидатът на ГЕРБ-СДС Костадин Димитров с 53,2% от гласовете. За съперника му в надпреварата – Ивайло Старибратов от ПП-ДБ, вота си дадоха 41,2 на сто от отишлите до урните. „Не подкрепям никого“ – 5,7%.

Във Варна борбата е изключително оспорвана. Според първоначалните данни Иван Портних от ГЕРБ е бил подкрепен от 45,1% от гласувалите, а кандидатът на ПП-ДБ Благомир Коцев е с резултат 48,9%. „Не подкрепям никого“ – 5,9%.

В Русе, с убедителна преднина, втори кметски мандат получи Пенчо Милков от „БСП за България“ – 60,5%. Иван Иванов от ГЕРБ завоюва 33% от гласовете на упражнилите правото си на вот. „Не подкрепям никого“ – 6,4 на сто.

Категорична победа над опонента си записа и Валентин Христов от ГЕРБ в Плевен. Зад него застанаха 61,8 на сто от гласувалите плевенчани. Досегашният градоначалник, независимият кандидат Георг Спартански, остана втори в надпреварата с 32,5 на сто от гласовете. „Не подкрепям никого“ – 5,7%.

Данните на „Галъп“

И според данните на „Галъп“ името на новия градоначалник на София е Васил Терзиев от „ПП-ДБ (Спаси София)“. Той е избран с гласовете на 50,8% от отишлите до урните на балотажа. За Ваня Григорова от Местна коалиция „БСП за България“ вота си са дали 45,2% от гласувалите в неделния ден. „Не подкрепям никого“ – 4%.

В Пловдив Костадин Димитров от ГЕРБ печели местните избори с 52,8% срещу 41,5 на сто за конкурента му за кметския пост Ивайло Старибратов от ПП-ДБ. „Не подкрепям никого“ – 5,7%.

Според първоначалните данни на „Галъп“ във Варна Благомир Коцев от ПП-ДБ е взел 49,4% от гласовете на отишлите до урните.  Досегашният градоначалник Иван Портних от ГЕРБ е с резултат 45,3 на сто. „Не подкрепям никого“ – 5,3 процента.

В Благоевград издигнатият от ПП-ДБ Методи Байкушев печели вота с 49,5%, докато опонента му – независимият кандидат Илко Стоянов, е подкрепен от 48,1% от избирателите. „Не подкрепям никого“ – 2,4%.

Данните са от exit poll на социологическите агенции „Галъп“ и „Тренд“, поръчан от NOVAИзточник: NOVA    

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име