Intrigi.bg Актуално Първи арестуван медик в България, заради фалшиви Ковид сертификати!

Първи арестуван медик в България, заради фалшиви Ковид сертификати!

404
0

В Ловешко задържаха медик, за когото има подозрения, че е издавал фалшиви сертификати за COVID ваксинация срещу пари. Вече е повдигнато и обвинение, съобщава NOVA.

Задържаният е завеждащият филиала на Спешна помощ в Ябланица. Фелдшерът Николай Георгиев е арестуван преди няколко дни за 24 часа, иззети са компютърни конфигурации и документи.

Прокуратурата работи по подозрения, че медикът е издавал десетки, дори стотици, сертификати за ваксинация срещу COVID, които са били с невярна информация.

Медикът е разполагал с много ваксини, което е направило впечатление на РЗИ и оттам са сигнализирали прокуратурата. Смята се, че е изхвърлял ваксината, но е нанасял нейния номер в сертификата, след което го е продавал чрез куриерска фирма. Подобни сертификати са стигали дори до Южна България. Един от клиентите е бил в Гоце Делчев.

Медикът е отстранен от работа, разследването продължава. 

„От няколко десетки до няколко стотин. Нека да не коментираме. Но е един немалък период от време. Най-малко в рамките на няколко месеца преди ние да се намесим. А колкото до тези фиктивни отчитания и издаване на сертификатите, става въпрос за хора от цялата страна”, коментира Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име