Intrigi.bg Актуално Първият космически хотел, който ще отвори врати през 2027

Първият космически хотел, който ще отвори врати през 2027

232
0

За пътешественика, който наистина иска да се измъкне от тежестта на всички „земни“ проблеми, нов тип хотел предлага идеалното решение.

Първият в света космически хотел трябва да отвори врати през 2027 г., съобщава вестник Independent.

Наречен космическа станция Voyager Class, той ще побира до 400 гости.

Наред със стаите, той ще предлага на посетителите си барове, ресторанти и дори фитнес, според плановете за амбициозния проект.

Orbital Assembly Corporation (OAC) е компанията, която стои зад идеята. Тя обяви, че строителството на Voyager Class ще започне през 2025 г.

„Станцията ще бъде проектирана така, че да побере както националните космически агенции, извършващи изследвания, така и космическите туристи“, според OAC.

Общата й структура ще представлява два концентрични пръстена, като вътрешният е специален докинг хъб, а външният – „гръбнакът на станцията“, осигуряващ „монтаж за обитаеми модули, железопътна транспортна система и други“.

„Шушулките“, прикрепени към външния пръстен, ще изпълняват различни функции: някои могат да бъдат продадени на НАСА за изследвания и обучение, докато в други ще се настаняват туристите или ще бъдат използвани за други удобства, предлагани от хотела.

Въртящата се космическа станция също така ще бъде проектирана да „произвежда различни нива на изкуствена гравитация чрез увеличаване или намаляване на скоростта на въртене“.

За по-малко приключенски настроените туристи, които обаче държат да опитат „вкуса на бъдещето“, MSC Cruises обяви, че новият й флагмански кораб, който ще приеме първите си гости по-късно тази година, ще включва „хуманоиден“ барман робот.

Наречен Роб, барманът ще бъде част от екипажа на борда на MSC Virtuosa.

Роб ще бъде разположен зад „футуристичния” бар на кораба, за да „смесва и сервира своите алкохолни и безалкохолни коктейли и безброй персонализирани напитки, точно както би направил човек, докато забавлява гостите с гласа си и човекоподобните си изрази”, според круизната линия.

Наличието на робот е в съответствие с естетиката на бара, наречен MSC Starship Club.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име