Intrigi.bg Куриози Първият космически хотел – до 5 години

Първият космически хотел – до 5 години

92
0

Мечтали ли сте да видите космоса? Или пък да може да зърнете Планетата Земя, Слънцето и Луната от близо? Е, съвсем скоро това ще бъде напълно възможно, дори ще може да го комбинирате с почивка, хапване и истински релакс, разбира се, ако може да си го позволите. Но как? Като първият космически хотел стане реалност!

Стотици инвеститори от години се опитват да разработят този невероятен проект от години и най-накрая има развитие. „Voyager Station“ – хотел в космоса е на косъм от своята реализация. Очаква се до 5 години Американската корпорация Orbital Assembly Corporation да изгради първият космически хотел, наречен станция „Пионер“. 

Ръководителят на Orbital Assembly Corporation – Джон Блинков предвижда настаняване както на гости, така и на членове на екипажа. Според него това ще бъде първата комерсиална космическа станция, която ще притежава изкуствена гравитация. Площта и ще бъде около 50 000 квадратни метра, а строителството ще започне през 2026 година, като се очаква 12 месеца по-късно първите посетители да могат да пристигнат.

От компанията заела се с проекта заявяват, че в хотела ще могат да отседнат максимум 400 души, като само можем да предположим колко ще струва престоят. Смята се, че седмица престой в космоса ще ни струва милиони, или по-точно, тридневен престой ще струва около 5 милиона долара. Но, спокойно! Фондация „Гейтуей“ обещава, че ще направи всичко възможно пътуването до космоса да стане достъпно за всички в бъдеще.
На борда ще има страхотни ресторанти, триетажен бар с воден елемент, както и кухни, които ще предоставят всички ястия, които бихте искали да има на луксозен курорт. Освен това, през нощта ще има специални забавления като концерти, на които ще присъстват едни от най-популярните музиканти на Земята. Всеки посетител на космическия хотел ще трябва да премине през специфична предварителна подготовка, тъй като стигането до хотела ще включва пътуване със совалката SpaceX Starship.

Създателите споделят, че са отворени към различни съдружничества както с доставчици на космически технологии, така и с хора от сферата на бизнес комуникации и логистични услуги. Според източници има и реален шанс български компании да са участници в амбициозния проект за космически хотел, намиращ се в околоземната орбита.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име