Intrigi.bg Политика Първанов: Не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев, сега е лесно...

Първанов: Не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев, сега е лесно да критикуваш Борисов

2398
0

„Няма как държавата да продължи да бъде в този хаос, в тази война. Ако в парламента тази непримиримост ще се разреши, то между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща“, каза президентът (2002-2012 година) Георги Първанов в предаването „Неделята на Nova„.

Трябва да има поне една минимално възможност премиер и президент да си вдигнат телефона и да обсъдят, да коментират поне един важен въпрос. „Иначе няма да стане – това е пътят към срива, към разрухата на държавата“, предупреди Първанов. Той предложи премиерът и президентът да обсъдят какво предстои у нас, в Европа и в света в борбата с коронавируса.

„Аз съм единственият президент, който беше на ръба на импийчмънта, което напомня за едни много тежки отношения между мен и ГЕРБ, в частност между мен и премиерът Бойко Борисов“, каза Първанов. Той изрази мнение, че кабинетът на Борисов е изхабен и вероятно ще има рокада на върха.

Според него Борисов има ресурс и той може да удържи властта, ако иска. Въпросът е дали той ще прецени тактически това по-изгодно ли е за него. Първанов посъветва Борисов след изборите да се оттегли в своята партия и да не става за четвърти път премиер. „Няма вечни лидери, имало е преди 10-ти ноември. Но ако някой иска да се мери с Тодор Живков – сбъркал е времето“, каза Първанов, като припомни, че той самият се е отказвал от властта, когато през 1997 г. БСП върна мандат за съставяне на кабинет.

Първанов каза още, че би искал да види българския президент, президента Радев с по-балансирана роля. „Аз не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е много лесно да критикуваш Борисов и да го тикаш в ъгъла. Опонента не бива да бъде обезоръжаван, трябва да му се остави изход. Ако го нямаше това искане непременно да се случи служебното правителство, може би Борисов щеше да си тръгне“, смята Първанов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име