Intrigi.bg Свят Путин: Руските войски в Украйна се сражават на своя земя

Путин: Руските войски в Украйна се сражават на своя земя

38
0

Руските войски в Украйна в момента се сражават на своя земя.

Това заяви президентът на Руската федерация Владимир Путин в речта си при откриването на тазгодишния Парад на победата във Великата отечествена война в Москва.

По думите му, решението за провеждането на военната операция в Украйна е било единственото правилно за една суверенна държава, предвид заплахите от страна на Запада и особено САЩ.

„Страните от НАТО не искаха да ни чуят. Те имаха съвсем други планове. Водеше се подготовката за атака срещу Крим. Алиансът започна военно усвояване на съседните ни територии, всичко показваше, че сблъсъкът с неонацистите ще бъде неизбежен“, отбеляза Путин.

„Ние знаем, че на американските ветерани, които искаха да присъстват на парада в Москва днес, им е било забранено“, добави той.

„Днес нашите бойци от различни националности са заедно един до друг и в това е силата на Руската федерация“, каза още президентът на Русия.

По думите му руските войски в Украйна в момента се сражават на своя земя. Путин се обърна към военнослужещите, участващи в офанзивата: „Вие се борите за нашия народ в Донбас, за сигурността на нашата родина“.

Руският президент пожела скорошно оздравяване на пострадалите военни на РФ в конфликта. „Смъртта на всеки войник е мъка за всички нас, ние ще направим всичко, за да помогнем на семействата и децата на военнослужещите, загинали в Украйна“, каза Владимир Путин.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име