Intrigi.bg Свят Путин: Който е в друга държава нелегитимно, да я напусне!

Путин: Който е в друга държава нелегитимно, да я напусне!

178
0

Mосква е готова да изведе войските си от Сирия, ако бъдещите власти в Дамаск вземат такова решение, заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизионните канали РТ, „Ал Арабия“ и „Скай нюз Арабия“, предаде ТАСС.

„Тези, които се намират нелегитимно на територията на друга държава, в случая на територията на Сирия, трябва да напуснат тази територия и това се отнася за всички държави“, каза президентът.

„Ако бъдещото легитимно ръководство на Сирия каже, че повече няма нужда от присъствието на руски въоръжени сили в тази страна, това ще се отнася и за Русия“, посочи Путин.

Руският държавен глава каза още, че Москва осъжда нападението срещу саудитски нефтопреработващи предприятия, независимо кой стои зад него.

Той допълни, че нападенията срещу танкери и нефтената инфраструктура в региона на Персийския залив няма да унищожат сътрудничеството между Русия и арабските страни, включително и в рамките на сделката ОПЕК+.
Путин подчерта, че Москва е в постоянен контакт с ръководството на Обединените арабски емирства, защото тази страна играе важна роля в решаването на проблемите в региона. Руският лидер каза, че Русия гледа на Саудитска Арабия като на приятелска държава. „Създадох добри отношения с краля, както и с престолонаследника и отношенията ни практически се развиват във всички направления“, подчерта Путин.

Приближаването на НАТО до границите на Русия „не е повод за радост“, заяви президентът. „Това е военен блок, и разбира се, когато инфраструктурата на военен блок приближава до нашата граница, това не е причина да се радваме“, посочи Путин в отговор на въпрос загрижена ли е Русия от придвижването на НАТО на Изток.

Президентът изтъкна, че не се съмнява в способността на разработените в Русия ударни комплекси да преодолеят всяка система за противоракетна отбрана. Путин напомни, че системите за ПРО действат срещу балистични ракети. „А ние, освен че ги усъвършенствахме (балистичните ракети), създадохме и друго оръжие, каквото никой друг в света няма“.

Идната седмица руският президент ще осети ОАЕ и Саудитска Арабия, пише БТА.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име