Intrigi.bg Политика Путин е хладнокръвен стратег и тежко на България, ако министри и парламентаристи...

Путин е хладнокръвен стратег и тежко на България, ако министри и парламентаристи не осъзнават този факт

307
0

Днес, министърът на отбраната скандално заяви, че службите  не са виновни, че са подали невярна информация относно започналата война на Путин. Те съвсем скоро са докладвали, че няма риск от военен конфликт в Украйна и бежански поток. Той извини докладите им с тезата си, че Путин действал ирационално и затова разузнавателните ни служби не предвидили настоящата война. 

Това твърдение е стряскащо и безотговорно, когато идва от лицето отговарящо най-пряко за националната отбрана. Драгомир Заков съвсем убедено доразви тезата си, че Путин изненадал сам себе си, а руското ръководство се самозаблудило. 

Това са думи и оправдания на лаик, който се упражнява в повърхностен анализ пред съседите си с отговорност не по-голяма от периметъра на кварталната си градинка. 

Да наречеш Путин ирационален, означава, че не познаваш неговата инвазивна външно-политическа доктрина, която Кремъл публично заявява пред света от години. Доктрина, която в теория, в цели и механизми описва изграждането на Евразия в противовес на Демократичния свят. Да се учудваш, че Путин е започнал гореща война /изненадал сам себе си/ означава, че си проспал анексирането на Крим и последствията.

Означава, че настоящият министър на отбраната не помни българския доклад за състоянието на въоръжените сили по времето на министър Николай Ненчев от 2014 г., в който официално се твърдеше, че Русия води в България хибридна война заради незаконното анексиране на Крим  и систематичните дестабилизиращи действия на Москва в източните части на Украйна. 

Явно министър Заков, като дипломат не е виждал как Путин пробиваше методично, уверено и без скрупули държавите членки на ЕС.

 Да твърдиш, че Путин действа ирационално означава, че не си проследил как за 20 години той укрепи свръх рационално авторитарния си режим. Разправяше се с политическите си противници и неудобните журналисти. Напълно подчини службите, армията и парламента.  Промени конституцията и манипулираше изборите. 

Проведе редица военни инвазии в съседните му държави и близкия изток, като не скриваше желанието си да възстанови влиянието на бившия СССР и сочеше НАТО като враг.
 Путин не действа ирационално, нито е луд (както пък твърди Христо Иванов от коалиционното мнозинство). Путин е хладнокръвен стратег и тежко на България с министри и парламентаристи, които не осъзнават този факт и не са запознати с руската политика осъществявана от Кремълския диктатор. Едно е видно – Путин действа планирано и дългосрочно!

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име