Intrigi.bg Крими Пускат бияча от конференцията на ГЕРБ под домашен арест

Пускат бияча от конференцията на ГЕРБ под домашен арест

408
0

Съдът реши да остави под домашен арест 20-годишният Денислав Станоев, който по време на конференцията на ГЕРБ миналата седмица нападна журналистката Полина Паунова и други протестиращи.

Според магистратите има опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, докато е на свобода, предвид факта ще протестите в страната продължават.

От съда отчитат, че налице са достатъчно данни, че мъжът е хулиганствал по време на партийния форум, като такова е било цялостното му поведение по време на конференцията на ГЕРБ.

Станоев беше обвинен в хулиганство, след като беше заснет да проявява агресия, избутвайки телефона на Полина Паунова и биейки протестиращи. Той е разпознат от трима души, които са пострадали от ударите му.

Тъй като мъжът е с чисто съдебно минало и не е бил задържан друг път, съдът му наложи мярка за неотклонение „домашен арест“, каквото беше и алтернативното искане на прокуратурата.

Пред съдебния състав той се извини за постъпката си.

„Искам да се извиня на потърпевшите за това, което направих. Разкайвам се и го направих от огромна глупост“, заяви Станоев.

От своя страна прокуратурата поиска прилагане на най-тежка мярка задържане под стража. Защитата от своя страна обясни, че в поведението на обвиняемия няма хулигански мотиви, а действията му са провокирани от нежеланието на младежа и групата, с която е бил, да бъдат заснемани от журналисти.

Той може да обжалва решението в срок от три дни.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име