Intrigi.bg Крими Публикация свърза близка до Гешев жена с Ваклин, зам. главният прокурор видя...

Публикация свърза близка до Гешев жена с Ваклин, зам. главният прокурор видя атака

462
0

Детелина Ханчева, с която зам.-главният прокурор Иван Гешев живее на семейни начала, е съдружник с бизнес-партньора на строителния предприемач Александър Ваклин – Марио Кърковски. Това съобщава в своя публикация „Фрогнюз“. Ваклин е основният свидетел по делото срещу бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, която преди месец бе осъдена на 20 г. затвор за подкуп. Публикацията е със заглавие: „Жената до Гешев е съдружник с ортака на Ваклин“.

Иван Гешев каза пред „Дневник“, че няма да коментира лични въпроси и така нито отрече, нито потвърди за Детелина Халачева. Той реагира на материала с думите: „Не чета „Фрогнюз“ по хигиенни съображения. На второ място – по делото КТБ, по което съм прокурор, има доказателства и данни за свързаност на журналисти от тази медия с подсъдими лица, намиращи се в Белград, респективно подсъдимият Цветан Василев. Така че очаквам всякакви неща, които могат да излязат от този сайт и няма да се изненадам, ако кажат всичко – включително, че майка ми е човекоядец“.

На въпрос дали това е атака срещу него самия в навечерието на избора на нов главен прокурор и при положение, че името му е спрягано за евентуален кандидат за поста, Гешев отговори, че атаките срещу него даже са закъснели.

„99% потвърждавам и към този момент, което казах и преди – не смятам да участвам в това кално състезание“, уточни зам.-главният прокурор.

Според публикацията във „Фрогнюз“ и справка в Търговския регистър Ханчева е съдружник с Кърковски във фирмата „Отеа“ ООД. Това дружество е собственост на Ханчева и фирмата „М Консулт 95“ ЕООД. Неин управител е Кърковски, който се появява и в няколко други дружества. В едно от тях- „МС Консулт 2004“ – той е съдружник с Ваклин. Миналият април тази фирма е прехвърлена на трети човек.

Жената, с която Гешев живее, е купувала имоти от друга фирма на Кърковски – „МС Консулт 2010“, пише още „Фрогнюз“. Става дума за апартамент и паркомясто в столичния район Зона Б-17.

В своята декларация за имущество и конфликт на интереси заместник-главният прокурор Иван Гешев се е възползвал от правото, което има по закон, като изрично е посочил, че не желае да декларира какво притежава човекът, с когото е във фактическо съжителство.

Гешев няколко пъти е коментирал делото срещу Десислава Иванчева, защитавайки работата на Специализираната прокуратура, казвайки, че не разбира каква е фиксацията по този случай и е атукавал без да назовава имена олигарси, партии и други интереси, които били свързани с обвиняемите. А Иванчева и другата подсъдима Биляна Петрова обявиха през април, че ще заведат дело срещу Гешев „за подвеждане и неправилна информация по медиите, за клевета“. Зам.главният прокурор коментира в тв интервю, че Иванчева може и да лъже, за да се защити.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име