Intrigi.bg Политика Протестиращите енергетици блокираха основни пътища в страната

Протестиращите енергетици блокираха основни пътища в страната

513
0

Служители в ТЕЦ-овете излязоха на протест. Тази сутрин работещите в няколко въглищни централи в страната обявиха несъгласието си с факта, че за тях правителството не е предвидило средства по така наречения План за справедлив преход, който финансира преминаването на топлоцентралите от въглища към друг вид гориво. Те настояват за отлагане на точката за Териториалните планове, която трябва да се гледа по време на днешното извънредно заседание на Министерския съвет.

Недоволните блокираха основни пътни артерии в страната, като магистрала „Тракия“ и Подбалканския път.

В област Стара Загора, малко преди 7:00 часа,  енергетиците ограничиха възможността за преминаване през прохода Хаин боаз в района на село Гурково. Под блокада са и главния път между Стара Загора и Хасково, главния път София- Бургас, както и движението пред ТЕЦ „Брикел“.

В Русе служителите на „Топлофикация” са решили с личните си автомобили да излязат на обиколка по пътя пред граничния пункт „Дунав мост”.

Миньори и енергетици от „Мин индъстри“ – Перник и Топлофикация Перник протестират на пътен възел „Даскалово“, като затвориха движението на изхода в посока Перник.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име