Intrigi.bg Актуално Просто Киро ревна: Бойко не иска да си общуваме

Просто Киро ревна: Бойко не иска да си общуваме

47
0

През цялото време на последните преговори с ГЕРБ-СДС за правителство не сме контактували с Бойко Борисов. Няколко пъти опитах да направя връзка с него, но той явно настояваше да общуваме само с преговорния екип.

Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в предаването „Тази сутрин“ на Би Ти Ви. Ние бяхме оптимисти, снощи в 18 часа колегите казаха, че са готови да се върнат към първоначалната уговорка – управление с ротация на 9 месеца, и ние се съгласихме, каза Просто Киро.

Отстъпихме пред настояването Мария Габриел да е и външен министър освен премиер. Двамата с акад. Денков очевидно си имат доверие. Само три в света са такива случаи и това не е типично, но отстъпихме, каза Петков. Но в 18 часа ни казаха, че не могат да подпишат споразумението.

В него става дума за следващите 9 месеца. Рестриктирахме плаващите мнозинства, за да спрем тази практика и да продължим да се срещаме всяка седмица и да се уговаряме какво правим през следващата. При регулаторите като премахнахме всякакви квоти правим процеса по смяната на ръководните им органи може би по-бавен, но по-отворен пред цялото общество. Те сякаш приеха това, каза още Петков.

Но ние искахме за службите да има реформа и това да се впише в споразумението. Колегите тук имаха проблем с фиксирането на точна дата за започване на реформите, искаха да има по-свободен текст. Ние сложихме дата 31 юни 2024 г. за започване на реформите в специалните служби. Тяхната версия беше без точна дата. Чувството беше, че има още едно-две уточнения, но после се оказа, че не е така, каза Петков.

Според него нищо не предполага днес папката да се върне празна, имало още 7 дни да се разберат за всичко. „Не сме се чували след снощните пресконференция с никого. Отивайки на избори с тази социология нищо няма да променим“, каза Петков.

Той предположи, че интервюто на Асен Василев в 20 часа по Би Ти Ви снощи не е нещото, което е преляло чашата у ГЕРБ. „Според мен по-скоро са имали време да прочетат внимателно с лидера си споразумението и са решили, че не им харесва“, каза той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име