Intrigi.bg Булевард „Пропивах се до смърт“ – Антъни Хопкинс празнува 45 години без алкохол

„Пропивах се до смърт“ – Антъни Хопкинс празнува 45 години без алкохол

488
0

На 31 декември гениалният актьор сър Антъни Хопкинс празнува рожден ден, като през 2020 г. той става на 83 години. Но тази година той има една друга годишнина, която той отбеляза с дори още по-голямо вълнение – 45 години без алкохол.

Не особено известен факт за актьора е, че на млади години той има сериозни проблеми с алкохола. Въпреки целия си талант и способност да играе както на сцена, така и пред камера, той злоупотребява тежко със спиртните напитки. Но не и от 45 години насам.

Сър Антъни Хопкинс за живота

Във вторник той публикува в социалните медии кратко видео, посветено на тази годишнина, в което той отправя послание за сила и вяра към феновете му и най-вече към младите хора.

„Е, идва нова година. Тази беше трудна и пълна с мъка и тъга за много, много, много хора. Но преди 45 години на тази дата получих просветление. Вървях към тотално бедствие, пропивах се до смърт“, разказва актьора, коментирайки че не иска да проповядва, но желанието му е да отправи послание към всички.

Чуйте валс, написан лично от Антъни Хопкинс (видео) - In LIFE

„Но получих едно съобщение, една малка мисъл, която ми казваше: „Искаш ли да живееш, или искаш да умреш?“ И аз си казах „Искам да живея“. И изведнъж дойде облекчението и оттогава животът ми е прекрасен. Може да имам лоши дни и късчета съмнения и т.н., но всичко на всичко си казвам да продължавам“, споделя още Хопкинс.

„Днес е утрешният ден, за който толкова се тревожехте вчера. Вие, млади хора, просто продължавайте напред. Не се предавайте, просто продължавайте да се борите, бъдете смели и могъщи сили ще ви се притекат на помощ“, призовава носителят на „Оскар“.

Той пожелава весели празници на всички и заявява увереност, че следващата година ще е „най-добрата“.

Антъни Хопкинс е крал Лир в новата адаптация на BBC - Soundtrack.bg

В последните години Хопкинс говори повече за проблемите с алкохола, които е имал на младини. В своята реч по време на семинар на фондацията LEAP от 2018 г. той разкрива, че религията и вярата са били факторът, който му е помогнал да излезе от омагьосания кръг на алкохолизма.

По думите му заради тях животът му се е променил значително, а алтернативата за него самия е била „да умра в Уелс, пиян или нещо подобно“.

Алкохолът, както и натоварената кариера са причините той да провали и първия си брак, както и да изостави семейството си, още докато дъщеря му Абигейл е на невръстна възраст. Тогава той заживява с асистентката си Джени Линтън и по това време почти не поддържа връзка с дъщеря си.

Докато е тийнейджър Абигейл повтаря някои от грешките на баща си що се отнася до алкохола.

„Това беше най-лошият момент от живота ми, който си спомням. Тотално злоупотребявах с ума и тялото си. Основната причина беше фактът, че с баща ми имахме нередовни отношения, когато бях малка. Бях ядосана и много тъжна“, споделя тя и допълва, че по това време дори е била близо до самоубийство.

Макар години по-късно двамата да оправят отношенията си, те така и не стават близки. В едно свое интервю от 2018 г. дори актьорът заяви, че не е говорил с нея от 20 години и реално не се интересува дали тя има, или няма деца. По думите му обаче това не е негово решение.

„Не съм студен човек. Това е нейният избор. Направих всичко по силите си, но ако някой не иска да бъде част от моя живот, добре“, споделя той. „Хората се разделят. Семействата се разделят и човек трябва да продължи с живота си. Хората правят избори.“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име