Intrigi.bg Актуално Пролетно начало на седмицата

Пролетно начало на седмицата

264
0

Седмицата започва с облачно време. Облачността е обхванала цялата страна. По-значителна е в Западна България и с някой друг слънчев час на изток. Валежи обаче не се очакват. Температурите остават високи и с пролетни стойности – между 12 и 17 градуса. В източната половина на страната и в Предбалкана ще е по-топло.

В планините днес се очертава облачно време без валежи. Ще е топло за зимния сезон. Дори по високите върхове като Ботев, Мусала и Тодорка дневните температури ще са около и малко над нулата.

Ако погледнем малко по-глобално, над Средиземноморието в момента се ражда поредния циклон, който ще ни атакува от юг-югозапад в сряда. Температурите ще паднат до нормалните зимни стойности. Очакваме и валежи – първо дъжд, после и сняг. В сряда ще вали предимно дъжд, а в четвъртък и петък, с падането на температурите, ще преобладава снегът. В равнинните райони на страната не се очаква значителна снежна покривка. Дневните температури ще паднат осезаемо – от 10-12 градуса във вторник до едва 3-4 от четвъртък нататък.

Значително замърсяване на въздуха през нощта и рано тази сутрин отчитат станциите в Русе, Плевен и Пловдив. И в трите града концентрацията на фини прахови частици е повече от 2 пъти над допустимите среднодневни норми. Във вторник се очаква раздвижване на атмосферата в Дунавската равнина и в Източна България, което ще помогне за намаляването на стойностите в Плевен и Русе.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име