Intrigi.bg Крими Прокурор: Случаят с Брендо е своеобразен правен прецедент

Прокурор: Случаят с Брендо е своеобразен правен прецедент

499
0

Прокуратурата на Република България вече е изпратила документи до Украйна за предварително задържане на Евелин Банев-Брендо. Това обясни заместник-градският прокурор на София Иво Илиев.

Банев беше задържан край Киев преди няколко дни. Той беше осъден през 2018 година за престъпна група за пране на пари от наркотици. Има наложени шест години затвор.

Прокурор: Случаят с Евелин Банев-Брендо е своеобразен правен прецедент -  Труд

Банев има присъди в Италия и Румъния.

Именно данните по българското дело са изпратени на украинските власти. Така Банев е задържан за 20 дни, до 25-и септември.

„До тази дата България трябва да прати молба за екстрадиция, което вече се е случило. Какво ще е крайното решение и кога, не може да се кажа, защото законодателството на двете държави е различно“, поясни Илиев.

„Случаят с Банев е своеобразен правен прецедент, защото той е лице, което търсят три държави“, каза Илиев и уточни, че логиката е като български гражданин задържаният да бъде върнат у нас. Има обаче колизия с италианската присъда, защото тя е най-тежка.

Ако бъде върнат в България, страната ни ще изиска информация за останалите присъди. При тази хипотеза важат правата за обединяване на присъди.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име