Intrigi.bg Крими Прокурорът, пуснал Начо, се оплете с мотивите

Прокурорът, пуснал Начо, се оплете с мотивите

236
0

Наблюдаващият прокурор, който пусна лясковченина Начо Пантелеев, причинил катастрофата, довела до смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов, е отстранен. Освен това на бял свят излязоха и факти за разминаване между твърденията на обвинителя Йордан Кожухаров и разследването.

Кожухаров обясни решението си да пусне Пантелеев само с подписка с това, че 24-годишният мъж няма данни да се укрие, въпреки че е DJ в Англия, няма други провинения и шофьорската му книжка е отнета веднага след смъртоносния удар. Оказа се обаче, че книжката му е отнета едва днес.

„Физически свидетелството за правоуправление е в нас и ще бъде предадено в сградата на Областната дирекция на МВР“, заяви адвокатът на Начо Пантелеев Венцислав Фоти, цитиран от БНТ.

Адвокат Фоти показа шофьорската книжка на своя клиент, а Начо Пантелеев влезе в Областната дирекция на МВР, за да предаде документа. Два дни след катастрофата Пантелеев получава и още едно ограничение.

„С едното се налага забрана на Начо Пателеев да напуска пределите на Република България, с второто се отнема СУМПС (шофьорската книжка), тъй като му е повдигнато обвинение по настоящото наказателно производство за причиняване смърт по непредпазливост“, поясни Венцислав Фоти.

Пантелеев не е непознат за правораздавателните органи. Преди няколко месеца му е повдигнато обвинение за притежание на марихуана и това се разбира от думите на адвоката му.

„За държане на няколко грама марихуана за лична употреба, по което производство му е повдигнато обвинение преди няколко месеца“, обясни Фоти.

До този момент Пантелеев не е дал обяснения пред разследващите. Според защитника му причината е контузията на главата, която е получил по време на катастрофата.

„Ще депозирам молба до разследващите органи, с която ще помолим той да даде подробни обяснения, в които той ще разкаже абсолютно всичко по наказателното производство, което му е ясно във връзка с ПТП-то. Желая той да даде обяснения преди да се е запознал с каквито и да е доказателства, за да не остане и капка съмнение, че казва нещо, защото е видял някакви доказателства“, каза още Венцислав Фоти.

Прокурор Кожухаров бе извикан за обяснение пред и.ф. ръководител на държаното обвинение Борислав Сарафов, случаят му бе отнет, ще бъде проверена работата му, а делото от Велико Търново бе прехвърлено в Ловеч.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име