Intrigi.bg Крими Прокуратурата с подробности за нападнатата, изнасилена и ограбена жена в Русенско

Прокуратурата с подробности за нападнатата, изнасилена и ограбена жена в Русенско

44
0

Сумата от 60 лева е иззета от нападнататаизнасилена и ограбена жена в русенското село Цанево. Извършителят на престъпленията все още се издирва, съобщиха от прокуратурата.

Жертвата е на 75-годишна възраст. Не са ѝ причинени телесни повреди.

Сигналът за случилото се бил подаден в полицията вчера в 10:40 часа. Незабавно на мястото бил изпратен екип от служители на реда. Установено е, че предишната вечер – на 20-ти май около 23:00 часа е проникнато противозаконно в дома на потърпевшата. Тогава се случили и горепосочените престъпления.

На мястото са пристигнали административните ръководители на Окръжна прокуратура – Русе, Районна прокуратура – Русе, Директорът на ОД на МВР – Русе, Началникът на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Началникът на РУ – Бяла.

Кошмар: 70-годишна жена бе пребита, ограбена и изнасилена в Ценово ...

Проведена е специализирана полицейска операция съвместно с жандармерията. Униформените са поставени на входовете и изходите на населеното място. Проверени са всички лица, които преминават през тях.

На мястото на престъплението е извършен оглед и са иззети вещи, които имат отношение към разследваните деяния. Извършено е и претърсване и изземване на вещи в условията на неотложност.

Проведен е разпит на пострадалата и е извършена съдебномедицинска експертиза от вещо лице в УМБАЛ „Канев“ – Русе.  Разследването по делото продължава. Назначени са дактилоскопни и ДНК-експертизи. Продължава и работата на полицейските служители в района на местопроизшествието.

За извършените престъпления са предвидени следните наказания:

  • За изнасилването по чл. 152, ал. 1 от НК – лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години.
  • За грабежа по чл. 198, ал. 1 от НК – лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години.
  • За противозаконното влизане в жилището нощем – по чл. 172, ал. 2 от НК – лишаване от свобода за срок от 1 до 5 години.

Образувано е досъдебно производство. То е взето на специален надзор от Окръжна прокуратура- Русе и от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име