Intrigi.bg Крими Прокуратурата разпространи криминална регистрация на Божков отпреди 40 години

Прокуратурата разпространи криминална регистрация на Божков отпреди 40 години

329
0

Спецпрокуратурата и полицията са намерили огнестрелно оръжие и оригинална регистрационна бланка за криминалистическа регистрация – образец №5, на Васил Божков, заключени в касата в офиса на ул. „Московска“ 43.

На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди – от 1979 г. за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда, съобщават от Специализираната прокуратура. Има и пръстов отпечатък с мастило на Божков върху предвиденото за това място на бланката.

Специализираната прокуратура е изискала от главния секретар на МВР да назначи проверка по случая, която да установи дали Божков е бил регистриран в поделения на МВР, кога и къде се намират бланките от криминалистическите и съдебните му регистрации.

Трябва да се провери и съхраняват ли се бланките образец №5 по съответния законов ред и къде и в чии правомощия и компетентности попада контролът по съхранението им.

Главният секретар на МВР трябва да каже и дали има данни в системите на МВР, че въпросната бланка е била връчена в оригинал на лицето В.Б., ако има – кога и на какво правно основание е извършено това.

От прокуратурата не съобщават дали има документи за оръжието и дали е незаконно. Това е втора порция информация, която държавното обвинение разпространява от сутринта, когато започна изнасянето на ценности и предмети от колекцията на Божков.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име