Intrigi.bg Крими Прокуратурата поиска общо 30 години затвор за Северин Красимиров

Прокуратурата поиска общо 30 години затвор за Северин Красимиров

326
1

Прокуратурата поиска общо 30 години затвор при първоначален строг режим за Северин Красимиров. Той е подсъдим за умишлено убийство, блудство и изнасилване на телевизионната водеща Виктория Маринова. Адвокатът на близките ѝ също подкрепи това искане.

Делото за убийството се гледа по съкратената процедура, тъй като 21-годишният Северин се призна за виновен и по трите обвинения.

Това го спаси от най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна, поискано от обвинението. В хода на делото няма да бъдат разпитвани всички 30 свидетели. Съдът прие гражданските искове за обезщетение в размер на 450 хил. лв. за родителите на жертвата и за нейната дъщеря. В последната си дума пред съда Северин Красимиров заяви, че много съжалява за стореното и иска да върне времето назад. Служебният защитник на Северин поиска от съда при определяне на присъдата да вземе предвид смекчаващите вината обстоятелства – умствената изостаналост на обвиняемия и чистото му съдебно минало.

Очаква се съдът да произнесе присъдата около 17 часа.

Осъдиха Северин Красимиров на 30 години затвор за убийството на Виктория Маринова в Русе, съобщава БГНЕС. Присъдата на русенския Окръжен съд е на първа инстанция.

21-годишният Северин Красимиров е обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринова през октомври миналата година в Русе. Младият мъж отговаря за три обвинения – блудство, изнасилване и умишлено убийство по особено жесток и мъчителен начин. Процесът е по съкратената процедура.

Съдът допусна като граждански обвинители и ищци бащата, майката и дъщерята на Виктория Маринова. За причинените морални щети и страдания, исковете от роднините са на обща стойност 450 хиляди лева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име