Intrigi.bg Политика Прокуратурата погна лидера на партия ”Възраждане”- събудил смут с изказвания

Прокуратурата погна лидера на партия ”Възраждане”- събудил смут с изказвания

657
0

Софийска районна прокуратура се е самосезирала по повод изявления на Костадин Костадинов, лидер на политическа партия ”Възраждане”.

Според официалната информация, разпространена от прокуратурата той е събудил „неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19.

В телевизионно предаване К. твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“.

Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“.

В тази връзка К.К. е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е парична гаранция в размер на 20 000 лева.“

Самият Костадинов, преди да влезе на разпит, обяви пред медии, че не знае за какво точно е извикан. Той определи действията срещу него като политическа репресия.  Видео с изказването му бе публикувано в профила му във Фейсбук.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име