Intrigi.bg Крими Прокуратурата няма основания да повдигне обвинения срещу Ивайло Николов

Прокуратурата няма основания да повдигне обвинения срещу Ивайло Николов

380
0

На този етап  прокуратурата няма основания да повдигне обвинения срещу сочения за тартор на международна мрежа за кучешки боеве Ивайло Николов, каза районният прокурор на Русе Яна Илиева, предаде TVN.

Случаят се проверява, претърсени са много домове и частни имоти в Русе и околностите. Николов е бил задържан за 24 часа, като през това време са били осъществени много проверки. До този момент не са открити доказателства за нарушение на закона от страна на русенеца. В района на град Мартен няма ферма за кучета в размерите, посочени от BBC, още по-малко, на питбули, казва прокурор Илиева. Не са регистрирани и случаи на провеждане на боеве с четириноги. Затова на този етап на Николов няма да бъде повдигнато обвинение.

В предаване на BBC Николов беше обвинен от природозащитници, че е тартора на международна мрежа за организиране на кучешки боеве, че е свързан и с компания в Молдова, която купува и продава кучета за боеве по целия свят. От прокуратурата не изключват Николов наистина да е свързан с подобна компания и да осъществява посредническа дейност, но до настоящия момент доказателства за нарушение на българското и европейското законодателство не са открити.

По информация от МВР Николов няма криминално досие и до този момент не е попадал в полезрението на правоохранителните органи.

Същевременно гражданин изпрати сигнал до редакцията на Dunavmost.com за незаконен кучкарник на улица „Студен кладенец“. Според него, собственикът му се познава с Ивайло Николов.

Подавал е два пъти сигнал до Община Русе през 2018-та година за незаконния кучкарник, но адекватни мерки не са били взети. От отдел Екология констатирали, че на животните им липсват ваксини и нямат паспорти.

„На собственика му бе даден срок от един месец да регистрира животните и да постави ваксини, след което ми бе върнат отговор,че на този етап нищо не може да се направи. Животните лаят денонощно и се носи непоносима миризма на изпражнения. Не е нормално в градска среда да се отглеждат 10 животни“, допълва читателят.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име