Intrigi.bg Крими Прокуратурата в Стара Загора протестира връщането на делото „Дебора“

Прокуратурата в Стара Загора протестира връщането на делото „Дебора“

106
0

Pайонната прокуратура в Стара Загора внася протест срещу решението на Районен съд – Пловдив за връщане на обвинителния акт по делото „Дебора“. Той ще бъде внесен за разглеждане в Окръжния съд в Пловдив в 3-дневен срок. Това съобщи районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

„За да прекрати съдебното производство и да върне делото на Районна прокуратура – Стара Загора, Районният съд в Пловдив е приел, че е налице неяснота относно причиняването на черепно-мозъчната травма в обстоятелствената част на обвинителния акт. Искам да отбележа, че в изложението на обвинителния акт това е посочено, така че гледната точка на наблюдаващия прокурор, който се запозна с аргументите на съда, е, че няма допуснато съществено процесуално нарушение. Още по-малко то да е съществено и да води до нарушаване на правата на обвиняемото лице да разбере в какво е обвинен“, заяви районният прокурор на брифинг рано тази сутрин.

Протестът на прокуратурата ще бъде изготвен още днес и ще бъде изпратен за разглеждане от съда в Пловдив. Ако протестът не бъде уважен, пропуските в обвинителния акт ще бъдат отстранени и незабавно ще бъде внесен за продължаване на разглеждането в Районния съд в Пловдив, поясни прокурор Таня Димитрова.

Източник: БГНЕС    

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име