Intrigi.bg Свят Прокуратурата в Ню Йорк даде Доналд Тръмп на съд за измами

Прокуратурата в Ню Йорк даде Доналд Тръмп на съд за измами

122
0

Бившият президент на САЩ е даден на съд за „измама и изопачаващи твърдения“ от прокуратурата на щата Ню Йорк, съобщи „Ройтерс“.

Гражданското дело е заведено след разследване на бизнес практиките на Тръмп и освен срещу него, е и срещу две от децата му.

Според иска, внесен в съд в Манхатън, компанията на Тръмп Trump Organization е обвинена във фалшифициране на годишните финансови отчети за периода от 2011 до 2021 г., а като обвиняеми са посочени и синът му Доналд Тръмп младши и дъщеря му Иванка Тръмп.

Според шефа на прокуратурата Летисия Джеймс, Тръмп и компанията му са давали погрешна информация за стойността на недвижимите ѝ имоти, за да получават по-изгодни заеми и данъчни облекчения.

„С помощта на децата му и хора на ръководни длъжности в компанията, Доналд Тръмп е надувал изкуствено стойността на състоянието си с милиарди долари, за да се обогати и да измами системата“, обяви Джейс.

Според нея става дума за измами за 250 млн. долара, които прокуратурата иска Тръмп да върне.

Прокуратурата иска също съдът да попречи на компанията на Тръмп да участва в сделки с недвижими имоти в щата Ню Йорк. Няколко криминални обвинения ще бъдат препратени и към федералните прокурори и в данъчната служба.

Тръмп отрича обвиненията и смята, че става дума за политически мотивиран лов на вещици.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име