Intrigi.bg Крими Продават ги за билки, чайове, соли за вана…, а всъщност наркотици

Продават ги за билки, чайове, соли за вана…, а всъщност наркотици

353
0

MВР прави всичко възможно да ограничи виртуалната продажба на наркотици чрез мониторинг на интернет пространството. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов, който участва в петъчния парламентарен контрол, където обясни пред депутатите как ръководеното от него ведомство се справя с зачестилите случаи на разпространение на наркотици онлайн, съобщава Dariknews.bg.

„Онлайн търговията се осъществява в Мрежата, в която се разпространяват вещества, под формата на легални стимуланти – билки, чай, соли за вана, смеси от екзотични аромати и други такива“, обясни Младен Маринов и увери, че органите на реда работят усилено за противодействието на това престъпление.

Вътрешният министър подчерта още, че непрекъснато се актуализира списъка с разпространяваните опасни вещества. Маринов припомни още, че за справяне с този проблем е необходимо обединяването на усилията на всички – семейство, институции, неправителствени организации, както и цялото обществото.

За да ограничи разпространението сред подрастващите, МВР продължава да поддържа засилено полицейско присъствие в районите на училищата. Продължава и инициативата „Час на полицая“, в която служители на МВР изнасят лекции пред ученици. Провеждате се и редовни срещи с директорите.

Статистиката показва, че в периода януари-октомври тази година са проведени 4109 специализирани операции срещу разпространението на наркотици. Проверени са 8038 района, в това число училища и заведения. Задържани са 6 978 души. Регистрираните престъпления, свързани с наркотици, намаляват с 3%. Разкриваемостта е 70% – с 6,5 пункта по-висока, в сравнение със същия период на миналата година.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име