Intrigi.bg Куриози „Прогледналият” Орхан Мурад плаче от радост: Видях жена си, млада и красива...

„Прогледналият” Орхан Мурад плаче от радост: Видях жена си, млада и красива е!

3610
1

Орхан Мурад плаче от радост, след като „прогледна”. Изпълнителят получи смарт камера за незрящи, като подарък от почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и с вълнение споделя, че животът му се е променил из основи, научи HotArena.

Певецът с вълнение споделя, че първият, когото „видял” с новото устройство е съпругата си Шенай.
„Видях жена си. Млада и красива е”, сподели развълнуван изпълнителят на „Хиляди слънца”, цитират от „България днес”.

Устройството е уникално, но още го разучавам. Първо, разбира се го пробвах на Шенай, съпругата ми. Тя застана пред мен, аз сложих очилата, на които е прикрепена камерата, докоснах я и устройството каза — „млада и красива жена”. Значи работи добре и не лъже”, с усмивка споделя изпълнителят.

Двамата със съпругата му продължават да експериментират с камерата, като се опитват да видят и други обекти. Пробвали машинката и на друг член на семейството – кученцето на Сузанита — Марая, но не успели, тъй като светлината била слаба.

Незрящият певец се опитва и да „гледа телевизия” с новите си очила.

Получава се. Вижда изображението от телевизора, от компютъра и казва какво е.  Чете вестници, карти, ще пробвам да чета и етикетите на стоките по магазините, касовите бележки.

Ще си чета и сметките за тока и парното”, смее се Мурад.

Изпълнителят на „Тяло в тяло” обаче тъгува, че не всеки може да си позволи подобна камера.

„Това е нещо, което всички незрящи трябва да могат да получат. Да се субсидират сдруженията на слепите ли, закон ли да се промени, но това да го имат всички, които имат нужда”, призова творецът.

Камерата, която изпълнителят получи като подарък от Ахмед Доган е изработена в Израел и може да чете на 19 езика. Въпреки това производителят модифицира устройството според всяка държава, в която то се внася.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

  1. Да си кажа честно една приятелка ми препоръча диетичния спрей,веднага го поръчах,мъжът ми също ме поддържаше – резултатите не закъсняха!Много се радвам ,че не се мъчих с разни диети,каши,листа от зелка,елда и др.такива щуротии.Дебеланки ,не се отчайвайте !Има вълшебна пръчица,която ще ви помогне отново да живеете !http://bit.ly/2oVFkiq

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име