Intrigi.bg Крими Проверяват как се харчи субсидията на ПП „Възраждане”

Проверяват как се харчи субсидията на ПП „Възраждане”

244
0

След разследване на NOVA Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за присвояване на партийни субсидии.

В предаването „Неделята на NOVA” журналистът Васил Иванов показа как лидерът на партия „Възраждане” Костадин Костадинов се отметна от предизборното си обещание да се откаже от субсидията и как за няколко години си купи луксозна къща и кола, а съпругата му – апартамент.

Васил Иванов с нови скандални разкрития за далаверите на шефа на ...

Досъдебното производство е за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, съобщават от прокуратурата. Разследването трябва да установи  дали длъжностно лице от ръководните органи на партия „Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Ще бъдат проверени изнесените в разследването на NOVA факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име