Intrigi.bg Актуално Проверяват и ”Пирогов” за фиктивни хоспитализации

Проверяват и ”Пирогов” за фиктивни хоспитализации

198
0

Поредна проверка на поредната болница подхващат от служебния кабинет. Министерството на здравеопазването влиза в “Пирогов”, за да установи имало ли е фиктивни хоспитализации в лечебното заведение.

Това обяви зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

За такива се заговори в правителствената болница “Лозенец”, която бе замесена и в един друг, по-голям скандал – с незаконните трансплантации на органи, които са се случвали със знанието и благословията на вече бившия директор проф. Спасов. За фиктивните хоспитализации и източването по определена клинична пътека и източването на Здравната каса разкри Миролюба Бенатова, а твърденията бяха повторени след проверки на служебния министър д-р Стойчо Кацаров. 

“Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на НЗОК и за фалшиви хоспитализации в УМБАЛСМ “Пирогов”. Към момента в лечебното заведение тече проверка. Не става въпрос за чистка, но в страната и София има няколко проблеми болници“, обясни в ефира на Нова телевизия Петров.

Заради скандалите с незаконните трансплантации в болница “Лозенец” се задействаха и други институции. Започнаха проверки от ДАНС и ГДБОП. Според Петров няма съмнение, че бившият вече здравен министър проф. Костадин Ангелов е бил информиран за тези случаи. 

Според служебният зам.-министър схемите с незаконните трансплантации на органи за продължили около година и половина. 

“В украински вестници се появи информация за починал донор. Извършваме проверка и по тези сигнали”, каза още Петров.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име