Intrigi.bg Политика Проверяват депутат на ГЕРБ от Банско за схеми с фирми свързвани с...

Проверяват депутат на ГЕРБ от Банско за схеми с фирми свързвани с кмета на града

496
0

”Пълни спекулации, които целят да уронят престижа ми, явно някой се притеснява от нарастващата ми популярност в града и общината. Не се притеснявам от нищо, нека всички институции да проверят моята дейност.”

Това заявява депутатът Александър Мацурев, цитиран от местното издание „Илинденпрес“.  

Поводът за реакцията му е сигнал срещу него, подаден до министър-председателя, Изпълнителната комисия на ГЕРБ, Етичната комисия на партията, председателя на НС, КПКОНПИ, НАП и ИА „Автомобилна администрация“. Всички тези институции са призовани да разследват депутата от управляващата партия за произход на средства, с които са купени луксозни имоти, извършване на незаконни превози, съсипване на дребния бизнес в Банско чрез рекет и не на последно место – служебните му командировки, в които е придружаван от колежка. „Александър Мацурев /или свързани с него лица/ е съдружник с бивш директор на ДАНС – Благоевград в охранителна фирма, която обслужва 90% от нощните заведения в Банско. Сключват се договори след обаждане и заплахи от Мацурев.“, пише още в сигнала.

Хората в Банско съвсем открито споделят, че охранителна фирма “Банско секюрити” ООД  изнудва търговски и туристически обекти в града да използват нейните услуги, като в отплата фирмите получават разрешения от Общината за удължено работно време. Всички познават дружеството като свързано и все още неофициално управлявано от Александър Мацурев, който е бил заместник кмет преди да стане народен представител. Като друг неформален управител на фирмата се сочи кметът Георги Икономов, управляващ града за пореден мандат. Други източни твърдят, че фирмата в момента е регистрирана  на роднина на съпругата на Мацурев.  Проверка на Фрог в Търговския регистър показа, че съдружник и управител на дружеството е Николай Стойков. Другият съдружник е Иван Михайлов, а капиталът им е 100 лв. Интересно е, че в момента община Банско има обявена обществена поръчка за охрана на общински имоти.

Оказа се, че седалището на фирмата “Банско секюрити” ООД е в съседство с друго дружество, свързвано много тясно с кмета Икономов. То е управлявано от кумеца му Димитар Даутов, за който стана дума и в предишния ни материал, посветен на имота на кметската фамилия. Фирмата, която управлява Даутов се казва „Лесострой 2010“ ЕООД и се занимава със строителство. Само последните две обществени поръчки, които  реализира в града са на обща стойност над 2 милиона лева. Охранителната фирма е регистрирана на ул. „Христо Силянов“  No 11, а строителната на „Христо Силянов“ No 8, показва справка в Търговският регистър.

Проверка на Фрог показа още, че освен тази фирми в града се разгръща цяло съзвездие от дружества свързани чрез роднински и приятелски връзки с кмета на Банско Георги Икономов, за които ще ви разкажем съвсем скоро.Е

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име