Intrigi.bg Свят Проблемите на детето-цар в екологичната треска и поглед към историята на тези...

Проблемите на детето-цар в екологичната треска и поглед към историята на тези лидери

178
0

Наричат го Проповедник или Еклисиаст, това е анонимен труд, макар и авторът да се описва като Давид, син на цар Соломон и в своята кратка история разказва за живота, труда и преходността на човека. Че нов род идва и стар си отива, но слънцето пак идва след век. Обръщаме внимание на този труд, поради присъствието на френския философ Мишел Онфре – известен атеист и един от хората, които критикува най-много така наречения „киборг“ – Грета Тунберг.

Припомнихме си неговото изказване, след като еко активистката или просто медиен продукт, се появи отново в онлайн пространството, този път, за да сподели, че понякога хората трябва да се ядосат. Ако гледате нейното интервю в BBC, със сигурност няма да получите никаква стойност – гледате дете със скромен речник, използвано по всички канали, за да покаже симпатия. Няма да откриете научни факти, няма да откриете и някакво решение на проблема, а просто повтаряне на заучени фрази.

По една или друга причина не е особено трудно да забележим, че в Шотландия, за поредната екологична среща, но сред всички поканени, никой не успя да открие представители на Китай и Русия – страните с огромна индустрия, която спокойно може да оцелява самостоятелно и да не се засяга от никакви норми и санкции.

Силните винаги могат да си позволят този лукс, докато всички европейски страни ще се опитат да намерят свещения граал на екологичната норма, за да може най-накрая разгневената 18-годишна охолно живееща персона да промени индустрията, която се познава и да прокара с лекота новите технологии, ощетявайки милиони, лишавайки ги от правото да бъдат свободни и да пътуват и контролират своя собствен живот.

Разбира се, ако разгледате електрическият автомобил, той не е съвършен, а както знаем, литият не е неизчерпаем ресурс, както ни се иска. Подозираме, че уводът е странен, но нека обърнем внимание отново на френския философ и атеист, който още с появата на шведката, най-накрая се осмелили да цитира Стария завет и по-конкретно:

„Горко ти, земьо, кога царят ти е дете, и кога князете ти ядат рано!“

Един поглед към архива ни показва, че някога на тези срещи са канени философи, някога са призовавани велики умове, които да споделят своите гледни точки и да се опитат да открият решение, може би това сравнение ще покаже и основните разлики. Едно е да имаме момиче, което никога не е видяло матурите си, а друго е да разполагаме с човек, който има няколко докторски науки и се стреми да опознае един проблем от самото начало.

Да се върнем обаче на основният проблем, докато царят е дете, а всички се опитват да прегърнат идеята за екология, никой не може да отрече и една много важна статистика. Германия наистина се опита да използва слънчева енергия, вятър и вода, за да създава електричество, но за сметка на това се стигна не до понижаването на въглеродния диоксид, а до повишаването му.

Статистиката на Forbes е повече от добра, посочвайки именно това като фактор. Докато днес група еко активисти, проповедници на зелената енергия, продължават да твърдят, че тецовете трябва да се затворят. Предоставяйки се един интересен и красив план за бъдещето, дори някои от големите компании за ел. енергия посочиха, че редуцирането на въглеродния диоксид с 40% няма да е успешен или почти завършен, той ще бъде абсолютен провал не само за Германия, но и за ЕС като цяло.

Грета плаче, а когато царят е дете, имаме огромен архив, който да разгледаме и да опознаем. С една важна подробност, децата с корона имат толкова много покровители, че често могат да се превърнат в истински лидери. След като боговете отстъпиха пред героите, героите отстъпиха на религията, а сега модерният човек изоставя и нея, за да погледне в науката, отричайки разума, природата в най-елементарните ѝ закони – полове, клетки, род, физиология и дори екология, нека обърнем внимание как са се справяли царете в миналото и силните на деня днес. Подчертаваме и още една много важна линия, какво се случи, че само за две години човечеството успя да върне някакви по-нормални линии на живот и да се позволи на природата да рестартира своя цикъл?

След като говорим за екология, защо никой не споделя какво точно се случва, когато земята се движи по една далеч не толкова съвършена елипса и често ставаме свидетели на различни климатични промени в зависимост от позицията ни спрямо слънцето. Нека обаче оставим еколозите да проповядват своята идея, зелената пропаганда е новата истерия, но не се притеснявайте, мечтите за зелена еко система се заплащат от крайния потребител. Помислете по тази тема, когато електричеството стане зелено, сумите няма да бъдат по-различни. Нека обърнем внимание на известните деца-крале в историята и техните успехи.

Такъв пример може да е 13-я владетел на Египет – Птолемей XIII. Не живее много дълго, но след като е един от най-младите фараони на Египет – някъде на 11-12 години, той трябва да дели управлението си с Клеопатра, която успява да постигне много повече от него. Птолемей се опитва да тушира напрежението, жени се за нея, макар и да му е сестра. Това не помага, Клеопатра продължава да е силната персона и затова най-накрая започват да се правят планове за прогонването ѝ.

Птолемей се опитва да се сближи с Помпей, помага в битката срещу Юлий Цезар и най-накрая дори предава самия Помпей, за да опита отново да заздрави връзката с Римската империя. Цезар не само не приема партньорството, но изгаря и библиотеката в Александрия. Не е сигурно дали Птолемей не се е удавил в река Нил, докато се опитвал да избяга. Определено брилянтен успех, но нека обърнем внимание и на другите.

Третият император на династията Цин е 5-годишния Фулин. Той е издигнат на власт през 1643 г. и няколко години управлява с регенството на чичо си. Той умира през 1650 г. и 12-годишния император започва да управлява. Логично е, че мнозина искат да издърпат властта към себе си, но императорът бързо успява да намери цял полк евнуси – в азиатската култура, те са хората, които се смятат за най-чистите политици, ръководещи се изцяло по интересите на народа.

С тяхна помощ, империята се променя завинаги, а самият император Шунжи – другото име на Фулин – се смята за отворен и добър лидер. Освен това прекарва достатъчно време, за да се изучи и да опознае повече астрономията. Известен е като владетел, който толерира всички видове религии, среща се с 5-я Далай Лама и приема австрийските мисионери. Никога не става католик, но смята, че всеки трябва да е свободен и да избира в какво да вярва. Шинзу умира на 22 години от дребна шарка, а неговият син продължава управлението цели 60 години.

Римският император Елагабал идва от Сирия, но неговата майка и баба успяват да го провъзгласят за император, след като заявяват, че е незаконен син на бившия император Каракала. Само на 15 годни, той успява бързо да наложи сирийския слънчев Бог Елагабал. Веднага разрешава проституцията, кросдресинга, и започва да има интимна връзка с кочияша на каретата си.

Разрешава на майка си да влезе в сената, макар и там да е само при мъже. За да може ситуацията да стане още по-жестока, решава да се ожени за една от девиците и да отнеме нейната чистота. Според него, този брак щял да даде богове. Най-накрая самите преторианци се изморили от императора и го убили. На негово място поставят братовчед му. До днес, тези 4 скромни години от управление, поставят Елагабал като един от най-некадърните императори.

Ето няколко добри примера за детето-цар и неговите ефекти. Странно е обаче как точно светът продължава да гледа на един фалшив герой, който не само не се опитва да даде фактите, той превръща всичко в цирк. И зрителят гледа, ръкопляска и смята, че прави нещо добро. Екологията е проблем, който на този етап няма да се реши, не и по този начин, не и с този вид ограничаваща политика.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име