Intrigi.bg Крими При спецакция в София: Иззеха 8 кг наркотици и над половин милион...

При спецакция в София: Иззеха 8 кг наркотици и над половин милион лева

96
0

Oсем килограма наркотици и над половин милион лева иззеха при спецакция криминалисти от столичната полиция.

От МВР посочват, че по време на акцията, проведена преди два дни, е разкрита и оборудвана наркооранжерия.

В хода ѝ, след покупко-продажба на наркотични вещества, в района на столичния булевард „Симеоновско шосе“, криминалистите задържали двама мъже. Последвали полицейски действия в жилище, ползвано от продавача, където е разкрита наркооранжерията.

Източник: МВР

Открити са 63 саксии с растения, оборудване за отглеждането им, електронна везна, суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество. Процесуално-следствени действия са проведени и в подземен гараж, ползван от 40-годишния мъж, откъдето са иззети множество пликове, съдържащи тревиста маса и различни по цвят и вид прахообразни вещества, както и сумата от 560 000 лева. Резултатите от експертната справка показват, че иззетите количества са 5 кг марихуана, близо 2 кг MDMA и почти килограм /925.61 грама/ кокаин.

Първоначално двамата мъже са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство. Единият от тях, 24-годишният мъж, е освободен след изтичане на мярката. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура 40-годишният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Източник: МВР

Вчера от прокуратурата в Благоевград съобщиха за подобен случай.

Участници в организирана престъпна група (ОПГ), разпространяваща наркотици, са с наложени наказания. Прокуратурата е приключила разследване по досъдебно производство, водено срещу ОПГ, действала в периода от февруари 2022 г. до октомври 2023 г. на територията на област Благоевград и на страната. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име