Intrigi.bg Крими При полицейска гонка! Крадци разпиляха 200 000 лева от плячката си на...

При полицейска гонка! Крадци разпиляха 200 000 лева от плячката си на магистралата

559
0

Двама столични бандити, гастролирали в Плевен, са разпиляли половината от плячката си при гонката с полицията.

Те направили солиден удар, задигайки над 461 000 лева. Полицаите обаче влезли в дирите им и при опита на обирджиите да се измъкнат, са пръснали по пътя половината от плячката си, пише глас.бг.

Двамата софийски крадци задигнали парите от офис на фармацевтична компания в Плевен вечерта в понеделник. Полицията обаче се усетила и успя да ги залови след лудо преследване. Докато бягали от криминалистите, двамата бандити разпилели около 200 000 лв. от откраднатото.

Бранимир Стоянов-Брано и Христо Томов влезли в офиса през нощта срещу вторник. Смята се, че Брано се е справил с ключалката, тъй като е сред спецовете в този занаят. След като задигнали парите, двамата тръгнали към София.

Не очаквали обаче, че полицията е надушила готвения удар и ги следи. Започнало лудо преследване. Именно тогава са пръснати и половината от парите. В гонката участвали екипи на Столичната, Плевенската и Националната полиция. Екшънът продължил чак до столицата. Там вече двамата били окончателно заградени и закопчани с белезници. Други полицейски екипи успели да съберат разпръснатите банкноти от плячката на крадците.

Томов и аверът му Брано са добре познати на полицията. Двамата имат дълги криминални досиета. Брано е бил и е подсъдим за обири за над 400 000 лв. във Варна. Освен това преди време е лежал и в затвори в Италия и Гърция за кражби. Христо Томов пък бе задържан миналата година в Бургас за кражба на комбиниран багер товарач. Тогава той се възползвал от факта, че работел като общ работник на пристанището. На делото се споразумя с прокуратурата и получи присъда от 3 години условно с 4 години изпитателен срок.

Ударената от бандитите фирма снабдява с лекарствени средства 120 аптеки в Северна България, обясни управителят й Цветана Христова. По първоначалните й думи обаче са взети под 300 000 лева, които били подготвени за внасяне в банка. Според нея обирът е бил извършен около 21,30 ч. в понеделник. При засичането на оборота днес, се оказа, че сумата е по-голяма.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име