Intrigi.bg Крими Присъда по делото за Милен Цветков може да има през март

Присъда по делото за Милен Цветков може да има през март

302
1

Присъдата трябва да действа и превъзпитателно на други, склонни да прекрачат закона, това е част от смисъла й. Това каза пред БНТ адвокат Марин Марковски по повод приключването на разследването на прокуратурата за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Той потвърди, че обвиняемият за катастрофата Кристиян Николов е под домашен арест, но категорично заяви, че това не значи, че ще получи оправдателна присъда от магистратите.

В правото има презумпция за невиновност. Освобождаването под домашен арест не означава, че той няма да получи присъда или ще получи оправдателна присъда, категоричен е адвокат Марковски.

Събраните доказателства са математически. Безапелационно е доказано, че той е карал колата – има експертиза, отпечатъци. Другите хора в колата ще кажат в залата кой е бил зад волана, убеден е адвокат Марковски. По думите му, прокуратурата ще даде фактите, защото следствието по научен начин е събрало доказателства.

Според адвокат Марковски дали Милен Цветков е загинал в автомобила си или е изведен от него от свидели и е направил няколко крачки, не само не може да натежи при определяне на присъдата, но няма юридически смисъл. Причината за смъртта е удар – дали той ще направи няколко крачки, или ще почине в болница, причината е ударът, обясни Марковски.

Той прогнозира, че ако след нова година започне делото, при всички случаи, то няма да продължи много, защото не е голямо по доказателствен обем и в края на март може да има присъда. След това втора инстанция, ВКС, смятам, че в рамките на година ще приключи, заяви правозащитникът.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2020/10/02/prisyda-po-deloto-za-milen-cvetkov-moje-da-ima-prez-mart.464734

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

  1. Вече сме юни и присъда все още няма! Няма и да има, тъй като председателят на състава, разглеждащ делото щял да излиза в дългосрочен отпуск.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име