Intrigi.bg Булевард Присъда за автора на попфолк кавъра на „Моя страна, моя България“

Присъда за автора на попфолк кавъра на „Моя страна, моя България“

72
0

Окръжният съд в Плевен обяви решението си по делото за попфолк версията на песента „Моя страна, моя България“. Това съобщиха от пресцентъра на съда. 

Делото бе инициирано от Емил Димитров – син по Закона за авторското право и сродните му права.

Според съда, ответникът е нарушил авторското право на Емил Димитров – син, изразяващо се в неразрешено използване, чрез създаване на преработка на песента „Моя страна, моя България“, изпълнена и публично разпространена

чрез видеозапис под името „Моя страна, моя Германия“.

Кнежа Кристофър Галовски-Фараона: Ще събера тези пари, за които ме съди  сина на Емил Димитров

Извършителят е осъден да преустанови неправомерното изпълнение и разпространение на преработката на песента, да заплати на Емил Димитров – син сумата от 4000 лева, като обезщетение за причинените му неимуществени вреди и сумата от 1000 лева за обезщетение за имуществени вреди.

Съдът е постановил също така диспозитивът на решението (частта, в която съдът се произнася по исканията, с които е бил сезиран – бел.ред.) да бъде разгласен за сметка на осъденото лице, чрез публикуването му във вестниците „Труд“ и „24 часа“, както и съобщаването му в ефира на Нова телевизия. 

Решението подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните, допълниха от съда в Плевен.

Песента, която стана популярна миналото лято, е изпълнена от Кристофър Галовски от Кнежа. Пред журналисти преди едно от заседанията на съда, Галовски каза, че идеята за създаване на неговата версия на песента е била „добронамерена“ и свързана с живота на българските емигранти, който „не е лек“. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име