Intrigi.bg Политика Премиерът свиква съвета по сигурността в понеделник

Премиерът свиква съвета по сигурността в понеделник

165
0

Министър-председателят Стефан Янев свиква Съвета по сигурността в понеделник, 7 юни, съобщи правителствената информационна служба.

. Тема на заседанието е: „Актуални рискове и заплахи за системата за защита на националната сигурност. Анализ на институционалната ефективност в сектор „Сигурност“ и необходимост от по-адекватни мерки за нейното повишаване“.

Дневният ред на заседанието на Съвета по сигурността предвижда обсъждането на: мерки за гарантиране на политическата стабилност; необходимост от нови и адекватни политики за борба с корупцията; прилагане на
по-ефективни механизми за координация и взаимодействие на структурите в сектор „Сигурност“, се казва в съобщението.

Заседанието се свиква след като бяха сменени шефовете на Държавна агенция национална сигурност (ДАНС) и Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП), а САЩ наложиха санкции по закона „Магнитски“ на шестима българи, между които Илко Желязков – зам.-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства.

Съветът по сигурността е консултативен орган при Министерския съвет по въпросите на националната сигурност на Република България. Основният състав на Съвета по сигурността включва: вицепремиери, министри, главния секретар на Министерството на вътрешните работи, началника на отбраната и ръководителите на разузнавателните и контраразузнавателните служби.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име