Intrigi.bg Политика Премиерът Борисов посрещна руския си колега Дмитрий Медведев

Премиерът Борисов посрещна руския си колега Дмитрий Медведев

631
0

Започна церемонията по официалното посрещане на председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев на площад „Св. Александър Невски“. Министър-председателят Бойко Борисов посрещна руския си колега. Визитата е по покана на Бойко Борисов.

Медведев пристигна на официално двудневно посещение у нас ден след националния празник 3 март. Това е втората визита на руския премиер в България след идването му през 2008 г. като част от делегацията на президента Владимир Путин.

В посрещането участваха и вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, енергийният министър Теменужка Петкова и социалният министър Бисер Петков. На церемонията присъства и президентът на „Газпром“ Алексей Милер.

Председателят на правителството на Руската федерация поднесе венец пред Паметника на незнайния воин. 
След церемонията по официалното посрещане на руската делегация Медведев и Борисов ще проведат разговор на „четири очи“ в Министерски съвет, последван от пленарна среща на двете делегации.  В програма на руския премиер е предвидена и среща на „четири очи“ с президента Румен Радев.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

През втория ден от посещението на Медведев в София – 5 март, двамата с премиера Борисов ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име