Intrigi.bg Политика Президентът повтори, че ще връчи мандат при готовност на политиците

Президентът повтори, че ще връчи мандат при готовност на политиците

170
0

Президентът Румен Радев обяви, че, изпълнявайки конституционните си задължения, има готовност да връчи мандат за съставяне на кабинет, а парламентарно представените политически сили трябва възможно най-скоро да намерят формулата за съставяне на редовно правителство в интерес на общество.

В съобщение до медиите държавният глава отбелязва, че постигането на устойчив консенсус за промяна е отговорност на самите политически сили. Страната е изправена пред провеждането на неотложни реформи и решения, които изискват кабинет с политическа отговорност и парламентарна подкрепа, напомня Радев.

По-рано днес „Демократична България“ даде да се разбере, че обявяването на имената е задължително условие преди разговорите с „Има такъв народ“ да тръгнат в посока споразумение за подкрепа. Представители на партията на Слави Трифонов пък обвързаха обявяването на името на кандидата за премиер с получаването на мандата. „Не сме получили мандат, за да обявяваме имена, но имаме готовност. В момента, в който ни бъде връчен мандата, името на премиера ще стане ясно“, каза пред медиите Ивайло Вълчев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име