Intrigi.bg Политика Президентът от Шипка: Властта се опита отново да постави под карантина националната...

Президентът от Шипка: Властта се опита отново да постави под карантина националната ни памет

398
0

Властта се опита да постави под карантина националнатани памет. Българите имат свято чувство, неподвластни на страх и забрана. Това заяви на връх Шипка пред журналисти президентът Румен Радев.

Затова имаме бъдеще като народ, продължи Радев.

Държавният глава прие строя на 61-ва Стрямска механизирана бригада, преди да поднесе венец в памет на загиналите за свободата на България.Той беше посрещнат от десетки граждани, които го аплодираха.

.

Президентът отдаде почит на българските опълченци и руски воини, загинали на Шипка.

.
.

Очаквали ли сте, че някой някога ще се осмели да ви забрани да се качите на Шипка? Очаквали ли сте някой да посегне на правото ви да се поклоните през онези, на които дължим свободата си? Така започна речта си на връх Шипка президентът Румен Радев.

С вашето присъствие тук, помагате на днешните поколения да вземат изпита си по история, по морал, по демокрация, каза още президентът.

Скоро и нашето време ще бъде в историята, но от нас зависи дали потомците ни ще се обръщат с гняв назад или с признателност за стореното от нас.

Историята е урок, геройствата са вдъхновени, но никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои, заяви президентът.

Нужна е вяра, нужно е усилие, дела трябват, а не думи, както е рекъл Апостолът, завърши изявлението си Радев.

Президентът благодари на всички българи, дошли да изразят почитта си към героите на връх Шипка.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име