Intrigi.bg Политика Президентството пита прокуратурата защо скри от обществото разпитите на Борисов и Горанов...

Президентството пита прокуратурата защо скри от обществото разпитите на Борисов и Горанов за корупция?!

428
0

Тиражирането на тази комуникация /б.р. за президентския секретар Узунов/, мотивирано с „висок обществен интерес“, повдига въпроса колко по-нисък е общественият интерес при проведените в пълна медийна тишина разпити на министър-председателя, министъра на финансите и народен представител по данни за корупция в особено големи размери. Това пишат от прессекретариата на президента.

“Прокуратурата продължава да отправя внушения за естеството на комуникацията на секретаря на държавния глава по правни въпроси и антикорупция на базата на селективно подбрани части, без да е ясен контекстът на разменяните съобщения”, обявиха още от презедентството в отговор на Прокуратурата, която поиска всички материали, свързани с комуникацията между секретаря на президента Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков.

В отговор на журналистически въпроси прессекретариатът информира, че получаването или отказът за получаване на българско гражданство се базира на предложение на министъра на правосъдието и обхваща становищата на няколко институции, включително прокуратурата, ДАНС, МВР. Отношение към тази процедура няма никой от секретарите на президента.

Прокуратурата продължава да отправя внушения за естеството на комуникацията на секретаря на държавния глава по правни въпроси и антикорупция на базата на селективно подбрани части, без да е ясен контекстът на разменяните съобщения. Подобен подбор създава предпоставки за различни внушения и интерпретации, които не отразяват обективната картина. Този подход буди безпокойство за целите на избирателно огласяваната информация.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име