Intrigi.bg Актуално Правителството отпуска 2,7 милиона лева на Перник за пречиствателната станция за питейна...

Правителството отпуска 2,7 милиона лева на Перник за пречиствателната станция за питейна вода

461
0

Министерският съвет ще отпусне 2,7 милиона лева на Община Перник за проект, свързан с реконструкция на утаителите на пречиствателната станция за питейни води, която обслужва Перник и околните села.

Това беше решено на среща на министър-председателя Бойко Борисов с кмета на Перник Станислав Владимиров, на която присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Средствата, които ще бъдат осигурени с постановление на Министерския съвет, са първата неотложна мярка, свързана с решаване на водната криза в града. Финансовата подкрепа ще даде възможност на кмета на Перник в спешен порядък да предприеме необходимите към момента действия. В хода на разговора при премиера Борисов бяха начертани и последващите стъпки за справяне с кризата съобразно ситуацията.

Утаителите, за които правителството отпуска финансиране, гарантират качеството на питейната вода, с което тя трябва да достига до жителите на Перник и околните населени места.

водата Лом Харманли вода Босилеград

„Ако няма валежи, водният режим в Перник ще продължи до март месец.“ Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров след срещата си с главния прокурор Сотир Цацаров и заместника му Иван Гешев.

„За една седмица видях редица факти, които ме притесняват. Радвам се, че Главна прокуратура проявяват активност по темата“, заяви Владимиров. През седмицата той подаде сигнал до прокуратурата за водния режим и нарушения на местното ВиК-дружество.

По-рано тази сутрин кметът на Перник се е срещнал и с премиера Бойко Борисов, на която стана ясно, че МС отпуска 2,7 млн. лв. като първа стъпка за решаване на водната криза.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име